Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2018 16:49 - Програмисти-идиоти
Автор: miladinova Категория: Други   
Прочетен: 7156 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 05.09.2018 16:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




В предния постинг забравих да спомена, че има един наистина смешен момент в цялата игра със смяна на имейли и пароли. Може да мине дори за забавен, ако си мазохист.

След като без абсолютно никаква причина са те накарали да актуализираш всичко, което може да се актуализира, създавайки ти напълно излишни главоболия, от социалната мрежа изпращат доволно съобщение: 

"Благодарим, че ни помогнахте да защитим профила ви!"

Щом го видя, моментално ми се иска да издера монитора с нокти. Били защитили! Кое бе? Как по-точно? Ако един хакер може да разбие старите имейл и парола, значи ще го направи и с новите. За него това не е пречка. Промяната може да е проблем само за потребителя, защото ще загуби профила, ако забрави или пропусне да види някое изискване за потвърждение. Това е много вероятно да се случи в определен момент, тъй като животът стана прекалено забързан, на човек  не му остава време за децата, камо ли за някаква социална мрежа, която няма начин да е първа грижа в живота му.

Помислете и ще признаете, че е така. Значи тия дебилни програмисти имат претенции, че правят добро, а работят точно в обратната посока, но нямат акъл за да го осъзнаят. Защо се получава това? Вероятно защото са самовлюбени грандомани. В момента целият свят търси IT-специалисти и същите са решили, че са нещо като дясната ръка на господ. И лявата. А може би някои се мислят за самия господ.


По-леко, господа програмисти! Да не се спънете! Всяко нещо с времето си. Днес всички тичате да ставате IT-специалисти, защото е най-търсено и най-добре платено, но точно поради същата причина след няколко години пазарът на труда ще бъде пренаселен с хора за вашата длъжност и заплатите ви рязко ще спаднат. Hе че това ме  радва - аз пожелавам на всички да получават големи заплати. Просто ще има един положителен и  много полезен за потребителите ефект - вие ще спрете да тежкареете, въобразявайки си че  сте нещо повече от останалите хора. Така няма да ни създавате излишни проблеми с ненужна смяна на имейли и пароли.





Гласувай:
9



1. barin - Здравей, Миладинова. Много често ...
06.09.2018 13:08
Здравей, Миладинова. Много често започнаха да стават гафове и искане за промени на паролите, особено там, където не влизам често. В банката, където имам влог е обяснимо- за защита и сигурност, но във форумите и новините не мога да приема каквото и да било обяснение. Мисля, че компютърните специалисти срещат трудности с хакерите.
Поздрави!
цитирай
2. miladinova - Здравей, Миладинова. Много често ...
07.09.2018 01:18
barin написа:
Здравей, Миладинова. Много често започнаха да стават гафове и искане за промени на паролите, особено там, където не влизам често. В банката, където имам влог е обяснимо- за защита и сигурност, но във форумите и новините не мога да приема каквото и да било обяснение. Мисля, че компютърните специалисти срещат трудности с хакерите.
Поздрави!

Че срещат трудности, няма спор, но това, което предлагат не решава проблема. Само създава главоболия на потребителя. Излиза, че само имитират дейност. В никакъв случай не е полезно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miladinova
Категория: Други
Прочетен: 39241
Постинги: 8
Коментари: 15
Гласове: 153
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031