Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2013 10:05 - Истината за погрома
Автор: victorcito Категория: Политика   
Прочетен: 28610 Коментари: 23 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Снощната акция беше нагласен сценарий. Полицаите нарочно бяха оставили незаключени, но и ШИРОКО отворени заграждения. Йоло Денев беше вътре в цитаделата през цялото време. Когато времето на подготвената акция дойде, услужливи граждани заключиха с велосипедни вериги отвора. Любезни полицаи ни бяха предупредили, че се готви побой над демонстранти, разбира се.

В самия момент на атаката, буквално секунди преди нея някой ми подаде огромна, дебела червена верига за велосипед. Сръчно я щракнах по команда отзад в оградата. Полицаите разбиха друга ограда, не тази. Но те бяха направили план да изведат депутатите точно по този начин, точно през този вход. А имаше още няколко, където имаше значително по-малко протестиращи.

Автобусът, който трябваше да "пробие" мирното шествие беше насочен първо към Раковски, но после - към Оборище, точно към услужливо оставените без охрана или полиция павета и камъни от течащия наблизо градски ремонт.

По времето на атаката от страната на мирното, седящо шествие, нямаше НИТО един полицай. Те стояха безучастно, на тълпи, в околните храсти, маскирани като борчета. Буквално пред очите им реактивни елементи, очевидно платени провокатори, обстрелваха гражданите и полицията с павета и каквото има на купчинки пред тях. Нощни ремонтно-строителни работи.

В нито един момент граждани от шествието не са удряли полицаи, повечето хора бяха с вдигнати ръце.

Твърдя и настоявам, че белия автобус е част от нарочен план за окървавяване на протестите или най-малкото за тяхното разгонване с твърда ръка. Да, ама не.



Гласувай:
29



Следващ постинг
Предишен постинг

1. socialismus - До колко часа бяха разрешени мирните протести?
24.07.2013 10:40
Обичайно е до 22.00 ч. за да не се нарушава нощната тишина. Защо мирно протестиращите не се разотидоха, спазвайки закона и правата на другите?
Жокер- защото активно участваха в насилието, но после интерпретират нещата както им изнася. Щом може някои да наричат голяма част от населението, подкрепяща силна политическа партия "червени боклуци" и това да се интерпретира като проява на ум и красота, значи може всичко, важно е как ще бъде интерпретирано. Лошо.
цитирай
2. miuenski - СНОЩИ БЯХ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА, НО СИ ...
24.07.2013 10:56
СНОЩИ БЯХ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА, НО СИ ТРЪГНАХ ПО-РАНО. НАПРАВИ МИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЕДНО НЕЩО И ВСЕ ОЩЕ НЕ МОГА ДА ГО ПРОУМЕЯ.

ОТ ОКОЛО 20 ДЕНА ВСЯКА ВЕЧЕР УЛ. ПАРИЖ Е БЛОКИРАНА ОТКЪМ ЦАРЯ ОТ ОКОЛО 30 УНИФОРМЕНИ. СНОЩИ ТАМ НЯМАШЕ НИТО ЕДИН. ЗАЩО?
цитирай
3. aktualen - цацаров и станишев с червени очила
24.07.2013 11:00
чух и не вярвам на очите и ушите си.цацаров вместо да възложи проверка за боя,се кълчи като девица пред журналистите,чупи пръсти и се прави на полицейски тактик...а станимишков нагло каза на журналистите какво са му казали да им каже..и се изхлузи като пръднал...какъв страх го тресе ,а каква наглост демонстрира...мъжага
цитирай
4. boyoto - Гражданско неподчинение
24.07.2013 11:27
Нарича се "гражданско неподчинение". Гражданското неподчинение оправдава неподчинението на нормите, като се позовава на морал и ценности, по-висши от законите, постановени от някое конкретно управление, и на необходимостта от защита на човешките права, когато те са явно нарушени. Като защитен аргумент често се използва и позоваването на по-висше национално право или на международното право. Въвелият термина гражданско неподчинение през 19 в. американски писател Хенри Торо (1817-1862) смята, че то се използва, когато е необходимо гражданите да се противопоставят на несправедливости, извършвани от собственото им правителство и когато обичайните електорални процеси не са достатъчни. Махатма Ганди (1869-1948) пък твърди, че гражданското неподчинение би трябвало да се предприема, едва когато всички други начини за убеждаване са изпробвани и не са довели до успех. А тези, които го извършват, трябва да са готови да понесат наказанията, които се полагат за нарушаване на закона.
цитирай
5. krassko - А видя ли как полицаите налагаха с палките ?
24.07.2013 11:46
Можеш ли да кажеш защо имаше специални полицейски сили, полицаи с маски и каква работа имаха полицаите от "Сигма" при протестиращите.
В държава с 30 хилядна армия 60 хилядна полиция ни идва в повече.
цитирай
6. dolce - ей
24.07.2013 11:53
ей на пак теории за конспирации
ма много не станаха ли
а и срещу какво то1но все пак протестирате а?
и какво предлагате да се промени
или си протестирате само ей тъй заради шоуто ?
цитирай
7. jeremy231 - И аз бях там, но не обърнах внимание на тези детайли
24.07.2013 11:53
Хората спираха автобуса с телата си и вдигнати ръце. Това, което видях, съчетано с опита ми от 1997 г. е поредното неадекватно решение на червените да излязат точно в този момент и по този начин.
цитирай
8. stranni4e - Абсолютно си прав.....
24.07.2013 12:08
На този автобус, му липсваше единствено светещ надпис отгоре "Елате ни набийте!".
цитирай
9. tomcat2 - НЕистината за соровските проте...
24.07.2013 12:15
НЕистината за соровските протести!Тези павета явно сами се се хвърлили по автобуса и полицаите са ги накарали насила да лягат пред автобуса !Само палки ще ви оправят фейсбук лумпените и реститутките!Ако бяхте в любимата ви америка досега половината протестиращи главите да са ви меки от бой ,а другата половина по затворите!Полицията според е прекалено мека и хрисима с вас даже!
цитирай
10. jeremy231 - Тъй като продължават някакви малоумници да питат за какво е протеста, ще се опитам да поясня
24.07.2013 12:33
Значи, ако не сте чули, оставка на правителство и парламент. И сега нещо, което трябва да ви бъде обяснено. Ред, законност, справедливост и общовалидни правила за всички ни е равносилно на просперитет за цялата ни нация. Ако е трудно за вдяване, мога да го обясня и с икономически обосновки.
цитирай
11. dolce - тъй тъй
24.07.2013 12:47
jeremy231 написа:
Значи, ако не сте чули, оставка на правителство и парламент. И сега нещо, което трябва да ви бъде обяснено. Ред, законност, справедливост и общовалидни правила за всички ни е равносилно на просперитет за цялата ни нация. Ако е трудно за вдяване, мога да го обясня и с икономически обосновки.

сега аз дъ тъ питъм нещу мое ли
щот съм глупав един такъв
избори имаше ли преди 2 месеца и 12 дена ?
ти гласува ли/
някой освен гербаджии опита ли се да ги манипулира?
и ся ко?
до кога избори ?
цитирай
12. ok3223 - Мамка им ....
24.07.2013 13:08
Това е само за начало ...
Къде позволяват и може 100-200 наемника да окупират парламент ...
при положение, че само униформените полицаи в София са над 10,000.
Къде позволяват на 1-2000 агресивни индивида и паплач от пияндета, наркомани, криминални, платени охранители, активисти на ГЕРБ, на аутсайдерите от последните избори и всякаква сган лумпени, да тероризират град столица с 1,200,000 мирни жители.
Нийде не позволяват ...
Да правят опит за държавен преврат с брутално насилие подготвено и планирано отдавна, и да минат метър не бити и пребити, а когато се налага(има много такива случаи в историята) ... избити до крак, при опит да заграбят властта.
Горкичките "мирно протестиращи".Ама те са искали да щурмуват НС на шега, да пребият и избият депутати на ужким, и са били посрещнати както се полага и част от тях, най-агресивните, набити.
Каква не демократичност, какво насилие от МВР над мироносната тълпа от платени и дрогирани лумпени.
Та те не се искали нищо друго.
Само да направят държавен преврат и вземат властта у нас с мирно насилие, павета и камъни.
Горките превратаджии.
Прости им Господи, те не знаят какво правят.
Следващия път да бъдат посрещнати с музика и песни от жандармерията и с
поздрав за почест, нали.
ТОВА ИСКАТ ПРЕВРАТАДЖИЙТЕ, И ДА ВЪЗЦАРЯТ ОТНОВО ГЕРБ И БОКО ТИКВАТА.
ДРУГО НЕ ИСКАТ. САМО ТОВА ...
ГОРКИТЕ МАЛОУМНИЦИ, ИСКАТ ДА ЗАТРИЯТ БЪЛГАРИЯ КАТО ДЪРЖАВА.
цитирай
13. ok3223 - Абе катанага сан
24.07.2013 13:18
jeremy231 написа:
Хората спираха автобуса с телата си и вдигнати ръце. Това, което видях, съчетано с опита ми от 1997 г. е поредното неадекватно решение на червените да излязат точно в този момент и по този начин.


ти на малоумник ли се правиш, или и отдавна такъв.
Значи ще питаме тълпата кога да излизаме след полунощ ...
Тълпа от лумпени дошла и готова да щурмува НС.
Да ги оставим да пребият министри и народни представители.
Ама ти наистина ли си нагъл малоумник ...
цитирай
14. malchaniaotnadejda7 - Из днешния печат :
24.07.2013 14:48
„БСП и ДПС също имат свои привърженици. Които могат също да излязат на улицата. И дори и по брутален и агресивен начин да защитят своите партийни пристрастия и своите партийни лидери”, застрашително заяви депутатът от ДСП Тунчер Кърджалиев. Това е официалната позиция на ДПС – ако се наложи, властта да бъде защитена дори и с цената на гражданска война. Както се знае, депутатът Тунчер няма и да смее да си отвори устата, ако мнението не е съгласувано с Лютви Местан. А Местан никога няма да го позволи, ако това не е и личната позиция на самия Ахмед Доган..."
цитирай
15. jeremy231 - Ще се опитам да отговоря на двамата знайковци
24.07.2013 14:53
Все някога ще разберете, че депутат и там, всичките малоумници са на изборни позиции. Не са назначени по трудов договор. Избори ще има дотогава, докато политиците спрат да се месят в живота и бизнеса ни. Дали се изразих разбираемо?
цитирай
16. mglishev - Снощи си беше идеално,
24.07.2013 15:07
такъв страх депутатите отдавна не бяха брали.
цитирай
17. malchaniaotnadejda7 - :) Здравей, Маноле! Когато си прав, прав си § още из печата:
24.07.2013 15:15
Via Evgeny Mihaylov :

"Simona Voyager сподели състояние на Petar Milanov
преди около час

Бях свидетел и участник на това, което се случи тая вечер между 22:00 и 23:00 ч. в пространството между парламента и храм-паметника. Имам следните въпроси, с които искам да запозная и прокуратурата:
1. Кой лично даде заповедта тежко въоръжената жандармерия да се вклинява със сила в мирния протест (неподчинение) на гражданите?
2. Кой командваше акцията на жандармерията и защо позволи тежкият сблъсък да продължава почти един час, с нарастващото настървение и от двете страни?
3. Кой нареди в началото на конфликта да бъде загасено уличното осветление и на двата площада - пред и зад парламента? И с каква цел?
3. Какво е участието на министър Йовчев във взимането на решението за провеждането на акцията, както и в подготовката, изпълнението и контрола й?
4. При взимането на решението за акцията - до каква степен са ползвани данните за ситуацията, с които е разполагала ДАНС? Кой е обработил комплексната информация от различните източници?
5. До каква степен решението за конфликта с белия автобус е повлияно от настояването на депутатите и министрите от БСП и ДПС?
6. Кои висши държавни ръководители са били запознати детайлно с информацията за конфликтната ситуация около парламента?
7. Защо още през светлата част на деня в периметъра около парламента постепенно и тенденциозно демонстративно се натрупваха тежковъоръжени служители от МВР?
8. Защо и кой взе решението акцията по извеждането на депутатите да не се проведе много по-рано, към 19:00 ч. например, когато бяше свършила работата на комисиите и когато протестът около парламента беше значително по-рехав?
9. Защо се изчака цели 3 часа, чак до 22:00 ч. - докато напрежението се нагнетяваше и ескалираше видимо и тенденциозно?
10. Чие беше решението за това? Някой ще потърси ли истината? А някой ще понесе ли отговорността за случилото се?

Ще добавя още:
11. Беше ли координирано времето на тръгване на автобуса с времето на присъединяване в протеста на провокаторите от февруарския метеж?
12.Защо полицията не се намеси ,когато пред очите й демонтираха над 50 метра тротоари и вклинените след 23 часа футболни хулигани трошиха плочите, за да замерват полицаите с парчета от тях?"
цитирай
18. yivanov - Не обичам червените, но след год...
24.07.2013 17:08
Не обичам червените, но след годините на управление на Вожда Борисов, изтръпвам при мисълта пак да се върне на власт.
Няколко хиляди протестиращи са нищо в сравнение със няколкото стотин безработни, останали без работа от експертното управление под ръководството на Пожарникаря.

До някъде съчувствам на битите но по ме боли за стотиците хиляди семейства докарани до ръба на оцеляването през миналия мандат. За огромния брой малки фирмички фалирали и потънали в дългове които и внуците им ще плащат.

Има само един начин да се разочаровам повече от БСП. Ако позволи на процентно малка група да диктува правилата в цяла една държава.
Ако това стане, каква е гаранцията че утре циганските барони няма да съберат няколко хиляди цигани пред парламанта и да искат и те свое управление:-)

Достатъчно абсурди съм преживял в тая сбъркана държава, но пък да управлява тълпата...... Тогава за какво са ни избори. Просто тия които най силно викат ще взимат власта и ще водят парада.
цитирай
19. porko - Дърти
24.07.2013 18:11
Дърти бивши доносници и млади подобни, ако обичате не се правете на обидени, поне заради найвните глупаци, които още не са разбрали, че могат не само да си отнесат боя, а и да пострадат по-сериозно! И защо? За да могат едни нагаждачи от системата да сменят други! И така до следващия път. Подлизурковци и полицаи- кво друго да чакаш!
цитирай
20. ok3223 - Посерко глупав
24.07.2013 19:27
jeremy231 написа:
Все някога ще разберете, че депутат и там, всичките малоумници са на изборни позиции. Не са назначени по трудов договор. Избори ще има дотогава, докато политиците спрат да се месят в живота и бизнеса ни. Дали се изразих разбираемо?


Ти ще докопаш кокала тогава и само тогава, когато получиш телеграма от ...
Ясни ли сме. Натискай си парцалките дъртако и провокатор слабоумен, защото имаш работа не със шкембета като теб, а с мъжки момчета.
Не може 1-2000 софийски мекерата и лапунгери, да са налагат на столица с население от 1,200,000 жители и на 7,000,000 българи.
НЯМА КАК ДА СТАНЕ.
цитирай
21. danailvdimitrov - така е -прав сте.
24.07.2013 20:12
Парите свършват -резултат йок.

Трябва повече екшън и кръвчица. Сценаристите са нетърпеливи.
цитирай
22. jeremy231 - Изглежда, че ме плашиш, а? :-))))))))) Атакистче смотано!
24.07.2013 21:31
ok3223 написа:
jeremy231 написа:
Все някога ще разберете, че депутат и там, всичките малоумници са на изборни позиции. Не са назначени по трудов договор. Избори ще има дотогава, докато политиците спрат да се месят в живота и бизнеса ни. Дали се изразих разбираемо?


Ти ще докопаш кокала тогава и само тогава, когато получиш телеграма от ...
Ясни ли сме. Натискай си парцалките дъртако и провокатор слабоумен, защото имаш работа не със шкембета като теб, а с мъжки момчета.
Не може 1-2000 софийски мекерата и лапунгери, да са налагат на столица с население от 1,200,000 жители и на 7,000,000 българи.
НЯМА КАК ДА СТАНЕ.

цитирай
23. kbalenciaga - Прекалено явен беше вчерашния Цирк
24.07.2013 21:50

В този цирк съвсем целенасочено и по сценарии са участвали- политици, журналисти, протестиращи, полицаи, НСО...
Тотален ФАРС!!!
Първо нарочно са започнали заседанието в парламента не в 14.00 часа, а в 17.00 часа!
После не са извели депутатите когато е приключило заседанието в парламента и е имало само 100-200 протестиращи!
По Фейсбук и други мрежи организирано са призовавали да ходят пред народното събрание!
Имало е и провокатори с ясни и точни указания какво да правят!
Но върха на този просташки Цирк е, че точно депутатите от БСП и ДПС са настоявали да се качат в автобуса, за да провокират протестиращите!
На всичкото отгоре бял, да се вижда в тъмното!
Нарочно са го насочили полицаите точно там, където са най много протестиращите!
Разкървавения протестиращ уж сериозно наранен, пък се бута умишлено и постоянно в щитовете на жандармерията, вместо да се отдръпва и да бяга!

Е то бива, бива, то може, ама чак пък толкова елементарно направен.
Направо се чудя дали не е направен точно така, за да се разбере от повече хора, че този цирк е целенасочен и умишлен по сценария на Червените олигарси!
Направо не знам.
цитирай
24. vmir - 20. ok3223,
24.07.2013 22:35
Старши, аз нарекох теб посерко, шкембелия и малоумен, а ти сега използваш определенията ми за теб да се правиш на оригинален. Не кради така безсрамно и пладнешки, бре! Пфуууу, аман от клептомани!
цитирай
25. watchtowerman - ЗАЩО ОТНОВО, ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИ, ОКОЛО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ "ПЪТНИ РЕМОНТНИ ДЕЙНОСТИ" ???
25.07.2013 07:13
Първо. Жандармерията дойде отвътре, откъм сградата на Народното събрание. Значи, те са били ТАМ ПРЕДИ протестиращите да обградят сградата т.е. ИМАЛО СЕ Е ПРЕДВИД, че ще има СБЛЪСЪК.
Второ, защо ОТНОВО ИМА, по време на протестите, РЕМОНТИРАЩИ СЕ пътни настилки ОКОЛО Народното Събраниe т.е. ГОТОВ МАТЕРИАЛ за МЯТАНЕ ? Категорично заявявам, че разорани жълти павета, готови за мятане, имаше и по време на протестите на 14 декември 1989, когато Петър Младенов каза наДобри Джуров "Танковете да дойдат". Същото място - зад паметника на Цар Освободител, БЕШЕ В РЕМОНТ и по време на протестите срещу Правителството на Жан Виденов !
И трето, държа да кажа, че по подземните галерии депутатите спокойно могат да бъдат изведени от Народното събрание, а не да се ОРГАНИЗИРАТ ДЕМОНСТРАТИВНИ АКЦИИ ЗА "спасяването" им, целящи явно само едно - окървавени СБЛЪСЪЦИ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: victorcito
Категория: Политика
Прочетен: 166874
Постинги: 77
Коментари: 120
Гласове: 158
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031